Birthday Greetings · Happy Moment · Life

Dear My One and Only Sister…

Today is my sister’s birthday. Kalo dia liat gw posting ini, pasti gw ditabokk. Untung kakak gw terlalu genius utk main path hehehe.

Seriously, I never thought that a profession as ‘scientist’ does exist in real world. Evrytime I heard about ‘scientist’ what across in my mind was a people who wears white laboratory jacket, with thick glasses, baldy head (for male) or tangled ponytail hair (for female), brings papers and pencil everywhere, wearing braces and get freckles on their cheek, etc. Then my sister got a job in a prominent palm oil company, and her job is actually so called scientist. Everyday she deals with palm growth data, doing research with microscope, counting and analyzing, and so on. My perception of scientist then changed. Yes, my sister wears white laboratory coat in her working environment, but no, she doesn’t wear thick glasses (mine is thicker actually), she doesn’t wear braces (while I did), and her hair is actually well-maintained.

She is good with numbers and data. Like, really frickin’ good. Not a gadget freak, but she can spend hours in front of her laptop or her tablet, browsing or reading anything she likes. And she downloaded lots of e-book on her tablet. Oh yeah, she loves reading sooo much.

But in the other side, she’s not so good with other people’s feeling. A bit lack of empathy, if I may say. Not so easy to get along with. But she knows a lot of tv serial updates, so if you’re a fans of tv serial such as Bones, Glee, NCIS (she loves NCIS so much), CSI and so on, then you’ll enjoy hours of talking with her. She knows many details about those tv serials.

Despite her flaws and her strengths, I couldn’t ask for better sister. We argue a lot, but we love each other more. Lagian kayaknya gw deh yg lebih spoiled dan messy hahaha.

View on Path

Happy Moment · Life · Social

Dear Classmate…

Dulu gw nggak paham kenapa orang bisa kompak bgt sama temen2 S2-nya. Setelah hampir 1 semester sama B 30 A, gw paham. 2x ngerjain ujian take home sekelas jauuhh lebih team building drpd outbond 7 hari 7 malem.

Kalimat paling epic malem ini “udah ah, gw mau pulang. Gw nggak yakin sama jawaban gw.” Diucapkan setelah SEMUA ORANG NYALIN JAWABAN DIA.. Kak Semedi oh Kak Semedi… 😛🔫😂 -ripet Cindy/Rizki – with Ira, Aya Putri, Handi, Cindy, Monica, Rizki, Kukuh, astrilaksita, Isharrizki, Bayu, Diaz, Puti Lenggo, Radja, and Iradianty at Gadjah Mada University – Jakarta Campus

View on Path

Happy Moment · Personal Thoughts

A Bowl of Memories

Dulu jaman masih mahasiswa, gw suka banget makan di pasar beringharjo, makan cap jae (cap cay jawa, yaitu sejenis masakan ditumis berisi wortel, kol, potongan daging ayam dan adonan tepung digoreng lalu dipotong kecil2, rasanya enak deh pokoknya) atau bakmi jawa atau soto daging, minumnya es jeruk atau es cincau. Kalau mau lebih rame lagi ada es campur, yaitu es cincau dikasi cendol, sirupnya ditambah santan. Lapak cap jae ini sebelahan sama lapak soto+cincau.

Dulu es cincau harganya cuma 2000 (tahun 2009) sekarang jadi 3000. 6 tahun cuma naik 1000. Kalo kata temen gw, Yogya adalah kota yang tidak mengenal inflasi. Baru sekarang gw sadar, iya juga ya. Udah gitu pas gw bayar pake 5000, gw minta nggak dikembaliin, ibu yg jual senyum sambil bilang “ya mesti kembali tho mbak.”
Dan bapak penjual cap jae favorit gw udah almarhum, lapaknya dibeli sama ibu jual soto. 

Buat gw, ini Yogya yg sebenarnya. Bukan Amplaz, Embassy, XXI Jl. Solo (walaupun dulu sering ke sana juga :P). Call me low, tapi steak mahal di Jakarta buat gw nggak lebih enak daripada soto daging di pasar beringharjo, plus es cincau 3rebu perak. 🙂
Siang itu gw makan dengan perasaan campur aduk. Antara suka cita menyambut rasa yang sudah lama tidak gw cicipi, sekaligus sedih karena kehilangan tukang cap jae (may God bless your resting soul), dan terharu sama ibu jual soto yang nggak mau dikasi kembalian (kalo di jakarta mah tukang jualan malah seneng kalo nggak harus kembali). Yogya, kamu memang istimewa. – with Bernadust Bayu at Pasar Beringharjo

View on Path

Birthday Greetings · Happy Moment

Happy Birthday Mbak Lala!

Maaf ya Mbak aku nggak berhasil nemu fotomu yg lebih proper. Lagian ini menggambarkan kamu banget siy, pecicilan hahaha.

Happy birthday my fave notary. Age is nothing but numbers. Wishing you tons of glorious days ahead, may your cheerful attitude brings happiness to all people around you. Semoga lancar persiapan mjd Mrs. Alfian Simanjuntak, makin kece dan sehat selalu ya kakakku sayaang. Kisses and hugs! – with Lala.

View on Path

Happy Moment

We Are Going to Bali Yeaaayyyy

Couple weeks ago boyfie asked us to join Sensodyne photo contest. 1st prize culinary trip to Bangkok, 2nd prize culinary trip to Bali, 3rd prize molecular gastronomy in Jakarta.

AND WE WON THE 2ND PLACE WOOHOO!
Nggak ada Bangkok, Bali pun jadi. Ayam betutu here we comee!! *joget joget koprol*
Thank you Sensodyne! – with Taufan Yusuf, Bernadust Bayu, Hiralalitya , and Pacarnya

View on Path